Filter >

01

Geschikt voor

1

Uitvoering

000001

Type

0000000

KOPSCHOTTEN

Zinkfabriek.nl heeft zinken kopschotten voor bakgoot en mastgoot in haar assortiment. Een kopschot wordt ook wel een eindstuk of eindschot genoemd. Een kopschot zorgt voor de afsluiting van het uiteinde van de goot. De kopschotten zijn leverbaar voor mastgoten in de maten M30, 37 en 44 en voor bakgoten in de maten B30, 37 en 44. Deze kopschotten zijn leverbaar met en zonder kraal. Een kraal is een ronding aan de vooropstand van de goot en in een linker of rechter uitvoering. Een kopschot dient aan het uiteinde van de goot gesoldeerd te worden.

Bekijk ons assortiment: Kopschot bakgootKopschot mastgoot

Sorteer op:
zoek
 
powered by myShop.com

Wat is een kopschot?

Een kopschot is een eindstuk of eindkap die aan het uiteinde van een bakgoot of mastgoot zit. Naast dat een kopschot voor een fraaie afwerking zorgt heeft het ook nog een hele belangrijke functie. Een kopschot zorgt er namelijk voor dat de bakgoot of mastgoot waterdicht wordt afgesloten aan de uiteindes. 

Wat is het verschil tussen een kopschot en expansieschot?

Het verschil tussen een kopschot en een expansieschot is de functie en de plaatsing. Een kopschot zit aan de uiteindes van een bak- of mastgoot en maakt de bak- of mastgoot waterdicht. Een expansieschot verbind 2 bak- of mastgoten aan elkaar en het vangt het uitzetten en krimpen op van de bak- of mastgoot. Een expansieshot zit vaak ik het midden onderaan de bakgoot of mastgoot en een kopschot zit altijd aan de uiteindes van een bak- of mastgoot. Alhoewel beide een schot worden genoemd, hebben ze beide een compleet andere functie. Voor de beste, meest duurzame en stevige bak- of mastgoot, raden wij beide artikelen aan als u een bak- of mastgoot wilt hebben waar u nog jaren lang kan van genieten. Bekijk dus ook ons assortiment voor de juiste expansieshot voor uw bakgoot of mastgoot.

Kopschot monteren en bevestigen

Een kopschot kunt u aan de uiteindes van de bakgoot of mastgoot solderen met tinsoldeer. Maak de uiteindes van de bakgoot of mastgoot schoon en vetvrij met een Griffon Primor ontvetter. Smeer een rand van de bakgoot of mastgoot en de kopschot in met soldeervloeistof. Gebruik staven tinsoldeer als toevoegmiddel om te solderen. Als u liever niet wilt solderen, dan kunt u ook het kopschot op het uiteinde van de bakgoot of mastgoot vastlijmen met kit. Alleen zal na verloop van tijd het kit gaan lekken en daarom is het toch sterk af te raden om gootlijm te gebruiken.

De waardering van www.zinkfabriek.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 1400 reviews.