Filter >

000000001

Type

0000000

KOPSCHOT MASTGOOT

Deze zinken kopschotten zijn geschikt voor de mastgoot in de maten M30, M37 of M44. Een andere naam voor kopschot is ook wel een eindstuk of eindschot. Een kopschot dient voor de afsluiting van het uiteinde van de goot. Zinkfabriek.nl heeft kopschotten in het assortiment met en zonder kraal. Een kraal is een ronding aan de vooropstand van de goot in een rechter of linker uitvoering. Een kopschot dient aan het uiteinde van de goot te worden gesoldeerd. Er zijn ook hoekmodellen leverbaar, die de goot en nog mooiere uitstraling geven.

Sorteer op:
zoek
 
powered by myShop.com

Wat is een kopschot?

Een kopschot is een eindstuk of eindkap die aan het uiteinde van een mastgoot zit. Naast dat een kopschot voor een fraaie afwerking zorgt heeft het ook nog een hele belangrijke functie. Een kopschot zorgt er namelijk voor dat de mastgoot waterdicht wordt afgesloten aan de uiteindes.

Wat is het verschil tussen een kopschot en expansieschot?

Het verschil tussen een kopschot en een expansieschot is de functie en de plaatsing. Een kopschot zit aan de uiteindes van een mastgoot en maakt de mastgoot waterdicht. Een expansieschot verbind 2 mastgoten aan elkaar en het vangt het uitzetten en krimpen op van de mastgoot. Een expansieshot zit vaak ik het midden onderaan de mastgoot en een kopschot zit altijd aan de uiteindes van een mastgoot. Alhoewel beide een schot wordt genoemd, hebben ze beide een compleet andere functie. Voor de beste, meest duurzame en stevige mastgoot, raden wij beide artikelen aan als u een mastgoot wilt hebben waar u nog jaren lang kunt van genieten. Bekijk dus ook ons assortiment voor de juiste expansieshot voor uw mastgoot

Kopschot monteren en bevestigen

Een kopschot kunt u aan de uiteindes van de mastgoot solderen met tinsoldeer. Maak de uiteindes van de mastgoot schoon en vetvrij met een Griffon Primor ontvetter. Smeer een rand van de mastgoot en de kopschot in met soldeervloeistof. Gebruik staven tinsoldeer als toevoegmiddel om te solderen. Als u liever niet wilt solderen, dan kunt u ook het kopschot op het uiteinde van de mastgoot vastlijmen met kit. Alleen zal na verloop van tijd het kit gaan lekken en daarom is het toch sterk af te raden om gootlijm te gebruiken.

De waardering van www.zinkfabriek.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 1405 reviews.