Filter >

01

Type

0000001

Uitvoering

0000000

KOPSCHOT BAKGOOT

Deze zinken kopschotten zijn geschikt voor de bakgoot in de maten B30, B37 of B44. Een kopschot wordt ook wel een eindstuk of eindschot genoemd. Een kopschot verzorgt de afsluiting van het uiteinde van de goot. De kopschotten zijn beschikbaar met en zonder kraal. Een kraal is een ronding aan de vooropstand van de goot in een linker of rechter uitvoering. Een kopschot dient aan het uiteinde van de goot te worden gesoldeerd. Er zijn ook hoekmodellen beschikbaar, die de goot een nog mooiere uitstraling geven.

Sorteer op:
zoek
 
powered by myShop.com

Wat is een kopschot?

Een kopschot is een eindstuk of eindkap die aan het uiteinde van een bakgoot zit. Naast dat een kopschot voor een fraaie afwerking zorgt heeft het ook nog een hele belangrijke functie. Een kopschot zorgt er namelijk voor dat de bakgoot waterdicht wordt afgesloten aan de uiteindes.

Wat is het verschil tussen een kopschot en expansieschot?

Het verschil tussen een kopschot en een expansieschot is de functie en de plaatsing. Een kopschot zit aan de uiteindes van een bakgoot en maakt de bakgoot waterdicht. Een expansieschot verbind 2 bakgoten aan elkaar en het vangt het uitzetten en krimpen op van de bakgoot. Een expansieshot zit vaak ik het midden onderaan de bakgoot en een kopschot zit altijd aan de uiteindes van een bakgoot. Alhoewel beide een schot is, hebben ze beide een compleet andere functie. Voor de beste, meest duurzame en stevige bakgoot, raden wij beide artikelen aan als u een bakgoot wilt hebben waar u nog jaren lang kunt van genieten. Bekijk dus ook ons assortiment expansieschotten voor de juiste expansieshot voor uw bakgoot

Kopschot monteren en bevestigen

Een kopschot kunt u aan de uiteindes van de bakgoot solderen met tinsoldeer. Maak de uiteindes van de bakgoot schoon en vetvrij met een Griffon Primor ontvetter. Smeer een rand van de bakgoot en de kopschot in met soldeervloeistof. Gebruik staven tinsoldeer als toevoegmiddel om te solderen. Als u liever niet wilt solderen, dan kunt u ook het kopschot op het uiteinde van de bakgoot vastlijmen met kit. Alleen zal na verloop van tijd het kit gaan lekken en daarom is het toch sterk af te raden om gootlijm te gebruiken.

De waardering van www.zinkfabriek.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 1486 reviews.