HEMELWATERAFVOER ZINK


Bij Zinkfabriek.nl vindt u een breed assortiment met kwalitatief hoogwaardige hemelwaterafvoer producten. Hemelwaterafvoer, ook wel regenwaterafvoer genoemd, heeft als doel het afvoeren van alle vormen van water wat uit de 'hemel' komt, zoals regen, sneeuw en hagel. Onder hemelwaterafvoer producten horen de buizen, bochten, T-stukken, beugels, wrongen, vergaarbakken en stadsuitlopen. 

Meer informatie over de soorten hemelwaterafvoer artikelen vindt u onderaan deze pagina.
Buizen
De zinken regenpijpen, ook wel hemelwaterafvoerbuizen of regenbuizen genoemd, als rond model zijn verkrijgbaar in de diameters 60 mm, 70 mm, 80 mm en 100 mm. De wanddikte van de regenbuizen is 0,65 mm. De regenpijpen zijn in diverse lengtes verkrijgbaar: 50 cm, 100 cm, 200 cm en 300 cm.

Bochten
Zinken bochten zijn er in verschillende diameters, graden en types: verjongd/spie, verjongd en verstek. De bochten zijn verkrijgbaar in de diameters 60 mm, 70 mm, 80 mm en 100 mm. De bochten zijn in 40 graden, 45 graden, 72 graden, 85 graden en 90 graden beschikbaar.

T-stukken
Zinken teestukken zijn geschikt om twee hemelwaterafvoeren/regenpijpen te kunnen verbinden. Deze zinken onderdelen zijn gemakkelijk in elkaar te schuiven, zonder te hoeven solderen. De diameter van een t-stuk is 80 mm of 100 mm en is verkrijgbaar in 45 graden of 90 graden. 

Beugels en zadels
De zinken beugels worden ook wel zadels genoemd en zijn geschikt voor de montage van een HWA-buis. De beugels zijn verkrijgbaar in de diameters 60 mm, 70 mm, 80 mm en 100 mm. De beugels zijn in twee verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, te weten scharnierend of scharnierend met pen.  

Wrongen
Er zitten drie verschillende type wrongen in het assortiment. De standaard wrong, overschuif en vierkante wrong. U kunt kiezen uit de diameters 60 mm, 70 mm, 80 mm en 100 mm. Een wrong dient om een hemelwaterafvoerbuis geschoven te worden om vervolgens de scharnierpijpbeugel te bevestigen om de wrong. 

Vergaarbakken
Zinkfabriek.nl biedt verschillende soorten zinken vergaarbakken aan. Zo kunt u kiezen uit het type Amsterdam, Junior Vierkant, Mini, Oud Hollands of het Trechter model. De vergaarbakken zijn verkrijgbaar in twee verschillende diameters, namelijk van 80 mm of 100 mm. Een vergaarbak vangt het regenwater van de dakgoot op.

Stadsuitlopen
De zinken stadsuitloop maakt de verbinding tussen een uitloop en de hemelwaterafvoer/regenpijp. Het is een rechthoekige koker die om de afvoerpijp geschoven dient te worden. De beschikbare lengtes zijn 10 cm en 25 cm en in de diameters 80 mm en 100 mm. 

Diversen
In dit assortiment vindt u verschillende hemelwaterafvoer artikelen zoals een bladafscheider, gootbladvanger, regentonklep, verloopsok en een vulautomaat. Deze producten kunnen aan de regenpijp gemonteerd worden en een gootbladvanger is geschikt om in de dakgoot te plaatsen. 


MEER INFORMATIE

Heeft u een schuin dak?

Bij een hellend dak wordt het water via dakgoten en regenpijpen afgevoerd. U heeft de keuze uit mastgoten of bakgoten en kunt eventueel ook nog een vergaarbak toevoegen om overtollig regenwater op te vangen.

Heeft u een plat dak?
Uitlopen in combinatie met een buis worden gebruikt om het water van een plat dak af te voeren.
De waardering van www.zinkfabriek.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 901 reviews.