Hemelwaterafvoer plat dak

Er bestaan verschillende soorten dakvormen, bijvoorbeeld een zadeldak, een lessenaardak, een schildak en een plat dak. Bij alle soorten daken speelt hemelwaterafvoer, het afvoeren van regenwater, een grote rol. Welke oplossing past bij uw situatie hangt af van het soort dak welke u momenteel heeft.

Kijk voor meer informatie onder aan de pagina.

zoek
 
>
powered by myShop.com

Waterafvoer plat dak

Bij schuinlopende daken maakt u gebruik van een dakgoot, maar bij regenafvoer van een plat dak is dat niet gebruikelijk.
Heeft uw woning een plat dak? Dan is het erg belangrijk om het regenwater snel af te voeren, omdat het gewicht van het water ernstige gevolgen kan hebben voor een plat dak.
U kunt de dakafvoer van een plat dak op verschillende plaatsen monteren, zoals in het midden of aan de rand met behulp van een zinken dakuitloop. De locatie van de afvoer hangt af van de stroomrichting van het dak, dat wil zeggen waar het laagste punt van het platte dak is. Naast de zinken uitloop heeft u ook een vergaarbak nodig om een grote hoeveelheid aan water op te vangen en regenpijpen om het water af te voeren. Om ervoor te zorgen dat er geen bladeren in uw hemelwaterafvoer komen, adviseren wij gebruik te maken van een tegelbladvanger. In de webshop van Zinkfabriek.nl vindt u de Anjo Universele Tegelbladvanger, welke uitermate geschikt is voor de afvoer van uw regenwater.

Verwerking regenafvoer plat dak

Het regenwater dat u door middel van een hemelwaterafvoersysteem van uw platte dak afvoert, kan op twee manieren worden verwerkt. U kunt ervoor kiezen om het water direct naar het riool te laten lopen, maar u kunt het water ook hergebruiken door deze op te vangen in een regenton. Door een regenton vulautomaat  tussen uw regenpijp te monteren, voert u eenvoudig het regenwater af in een regenton.

Monteren hwa plat dak

Wilt u zelf waterafvoer op een plat dak maken, neem dan zeker een kijkje tussen onze zinken hemelwaterafvoer producten en gereedschappen. Zorg ervoor dat alle HWA artikelen dezelfde diameter hebben, zodat u deze gemakkelijk in elkaar kan schuiven. Naast hemelwaterafvoer verkopen wij diverse soorten bitumen om ervoor te zorgen dat uw platte dak waterdicht is en blijft.

Lekkage plat dak

Heeft u een lekkage in uw goot of platte dak gemaakt uit zink, beton, hout of bitumen? Dat is met Frencken Gietgoot U3 zo gefixt! Door de kleurstelling is de gietgoot ook te gebruiken als warmtereflectie (isolatie) van uw platte dak.

De waardering van www.zinkfabriek.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 1486 reviews.